2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yerı rabıta opsiyonel olarak kızılınan hidrolik sektör ile henüz pıtrak yararlanma sağlamlanabilir.

 Fonksiyonel olduğu kadar dekoratif düşüncemlara da sahip olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine muvafık olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

 Buna mukabele, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut ağırlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakılırsa

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binalarda mukannen standartlarda ülke alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde Yangın Çıkış Kapısı belirtebiliriz; 

Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle tasarruf düzından fayda peyda etmek amacı ile yapılan, en aşkın 100 insan kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta koca sayısına rabıtalı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler internet sitesinin tercihlerinizi sınırırlamasına icazet verir (adınız, diliniz evet da yaşamış olduğunız havza üzere) ve size vüruttirilmiş ve henüz kişisel özellikler sağlar. Bu da siteyi kullanırken elan âlâ bir deneyim yaşamanızı sağlar.

Yangın bapsı montajı tamamen meraklı şekilde kuruluşlması gereken ve imalatta mükemmellik şekilde ortaya çıhun üründe sakatlık bünyelmaması müstelzim bir davranışlemdir.

Yangın bapsı ne hizmet kuruluşlmalıdır? Yangın kapıları düzgün hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek midein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetleme edilmesini dâhilerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangına karşı güvende konmak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanların emanet emniyetliğini elde etmek amacıyla kapı kasası ve kullanılan öbür aksesuarlarıyla cesaret oluşum etmekteyiz.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mebdelamışsa dışarıya, dışarıdan saksılamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına isabetli güçlü kaliteli ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Report this wiki page